آسمونی ها

فـــرهنگ مهدویت در قرآن و عترت

آسمونی ها

فـــرهنگ مهدویت در قرآن و عترت

دعــــای فـــــرج آقـا امـام زمــان (عج)



http://s5.picofile.com/file/8124134634/359160_ucMZS4L3.jpg


کلمه «فرج» یعنی، آسودگی از اندوه و غم و بیماری و آنچه نفوس را از آن کراهت است و نیز گشایش را گویند. «دعای فرج» دعایی است که حضرت صاحب الزّمان‏ علیه السلام آن را به یکی از شیعیان (محمدبن احمدبن ابی اللیث) آموختند. علامه میرزا حسین نوری در کتاب نجم‏الثاقب به نقل از کنوز النجاح (تألیف شیخ طبرسی‏رحمه الله) آورده است: «این دعا را حضرت صاحب الزّمان‏ علیه السلام در خواب به ابی‏ الحسن محمدبن ابی اللیث در شهر بغداد، در مقابر قریش (مرقد مطهر کاظمین) تعلیم نموده است.
ابی‏ الحسن از ترس کشته شدن به مقابر قریش گریخته و پناه برده بود؛ پس به برکت خواندن این دعا، از کشته شدن نجات یافت». [1] .
دعای فرج این گونه آغاز می‏شود: «اَللَّهُمَّ عَظُمَ البَلاءُ وَبَرِحَ الخَفَاءُ...». [2] گفتنی است دعاهای دیگری نیز به عنوان «دعای فرج» موسوم است؛ چنان که مرحوم مجلسی در بحارالانوار، تحت عنوان باب «ادعیة الفرج»، 39 دعا آورده است. [3] .


پی نوشت ها:
[1] نجم‏الثاقب، ص 262 - 263.
[2] مصباح الکفعمی، ص 176؛ بحارالانوار، ح 99، ص 18، ح 11.
[3] ر.ک: بحارالانوار، ج 95، ص 108.


یرداشت از عاشورا

ویژگیهاى جسمانى یاران امام زمان (عج)


یاران امام مهدى(علیه‌السلام) از نظر صفات جسمى و نیروى بدنى سرآمد روزگار بوده و کسى را یاراى مقابله با آنها نیست. امام صادق(علیه‌السلام) در وصف توان بدنى یاران قائم(عج) می‏فرماید:

لوط (علیه‌السلام) که می‏فرمود: «اى کاش در برابر شما قدرتى می‏داشتم یا می‏توانستم به تکیه ‏گاهى استوار پناه ببرم» در آرزوى نیرو و توان قائم (عج) و به یاد قدرت و استوارى یاران او بود، زیرا به هر کدام از آنها قدرت چهل مرد داده شده و قلب آنها محکمتر از پاره‏هاى آهن است. اگر به کوه‌هایى از آهن برخورد کنند آنها را از جا بر می‏کنند و شمشیرهاى آنان از حرکت باز نمی ‏ایستد، مگر زمانى که خداوند(عزوجل)، خشنود شود.

برداشت ازسربازان مهدی(ع)

تعداد یاران قائم(عج)


قول مشهور این است که تعداد یاران امام عصر(عج) 313 نفر هستند که در روایت‏هاى متعددى به آن اشاره شده است. در روایتى «مفضل بن عمر» از امام صادق(علیه‌السلام) چنین نقل کرده است:

مثل این است که قائم(علیه‌السلام) را بر منبر (مسجد) کوفه می ‏بینیم، در حالى که 313 مرد به عدد اهل بدر گرد او را گرفته‏ اند. آنها مردان جنگاور و حاکمان خدا در زمین او و بر خلق اویند.
با توجه به روایت دیگر به این نتیجه می‏رسیم که یاران آن حضرت منحصر به تعداد یاد شده نبوده و این تعداد کسانى هستند که از آغاز حرکت حضرت مهدى(عج) ایشان را همراهى می‏کنند، اما به تدریج بر این تعداد افزوده می‏شود. البته ناگفته نماند که این 313 نفر به دلیل خصایل برجسته‏اى که دارند نقش فرماندهى و رهبرى را در لشکر آن حضرت به عهده دارند.
در روایتى ابوبصیر از امام صادق(علیه‌السلام) چنین نقل کرده است:

قائم از مکه خارج نمی‏شود، مگر زمانى که تعداد کسانى که به گرد او جمع ‏آمده‏ اند، تکمیل شود. پرسیدم: این تعداد چند نفر است؟ آن حضرت فرمود: دو هزار نفر، جبرئیل در سمت راست او و میکائیل در سمت چپ او حرکت می‏کند و...
برداشت ازسربازان امام مهدی (ع)